HEINEKEN VK


Zirocco Blue VDL x Rebel II Z
Hengst, 2012

Goedgekeurde dekhengst
KWPN (2017) / Zangersheide (2015)

Heineken VK is een veelbelovende dekhengst, die een supersprong laat zien op de hindernis. In 2015 is hij officieel goedgekeurd als dekhengst door Zangersheide. In 2017 is hij goedgekeurd door het KWPN als dekhengst. We zijn erg trots op de prestaties van deze hengst! Hij scoorde hele goede punten tijdens het verrichtingsonderzoek en kreeg zelfs een 9 voor de reflexen. Inmiddels heeft hij verschillende nakomelingen, waarvan er drie in ons bezit zijn.

Met de machtige Zirocco Blue als vader uit een moederlijn boordevol met topsportgenen klopt bij Heineken VK het gehele plaatje. Vader Zirocco Blue combineert op zijn beurt ook al het beste van Nederland met het beste van Frankrijk en bewees onder Jur Vrieling tot de wereldtop te behoren. In de fokkerij breken nakomelingen als Durango VDL (Lennard de Boer, nu Tina Yates), Deep Blue Bridge (Sven Fehnl), Dazermie (Emil Hallundbaek), Dirocco D (Darragh Kenny) en nog vele anderen door op het hoogste niveau en zo verdiende Zirocco Blue het keurpredicaat bij het KWPN. Grootvader Rebel II Z was niet alleen zelf een waardevolle fokhengst, maar is ook nog eens de volle broer van de legendarische Ratina Z. De stempelhengsten Ramiro, Jasper en Farn leggen de basis voor de pedigree van Heineken VK.

De moederlijn van Heineken VK is eveneens om van te dromen; moeder Regina Adelheid Z presteerde zelf op 1,35m-niveau en verdiende het prestatiepredicaat en preferentschap. Haar welbekende zoon Regino (v. Animo) sprong onder Camilla Enemark op 1,60m-niveau en is goedgekeurd bij het KWPN en Zangersheide. Daarnaast bracht Regina ook het 1,50m-springpaard Alme Adelheid Z van Beatrice Monteleone. Heinekens grootmoeder Jasperina sprong zelf op 1,50m-niveau en ook overgrootmoeder Gracina werd op 1,40m-niveau uitgebracht, waarmee de sportgenen zeer sterk aan moederszijde verankerd liggen.

Als vierjarige op de Isah Cup maakte Heineken VK al grote indruk met zijn onbegrensde vermogen en springmanieren en zo verdiende hij een ticket voor het KWPN-verrichtingsonderzoek.